Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

 

Az év első nagyobb akciója!!!!

A Városgazda kht-nál közel háromszáz kistérségi dolgozónak járt le a munkaszerződése. A dolgozók leszámolását péntekre szervezték, rendfenntartásában a Győri Kapui Polgárőrök-is hat fővel kivették a részüket. Azon kívül, hogy egy erősen ittas férfit kellet felszólítani, hogy legyen egy kicsit csendesebb más különleges esemény nem történt.        

 

A „hóbrigádok” hétvégén is dolgoztak

pk.

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►

Az önkormányzat és Dr. Zsiga Marcell anyagi támogatásukkal hozzájárultak egyesületünk működéséhez!!!!!!  

A támogatási összegből tudtunk vásárolni új megkülönböztetési mellényeket melyek igazolványtartókkal vannak ellátva, bakancsokat amik jó célt szolgálnak a zordidőkben,újbelépő kollégáknak és ifjú polgárőrünknek nadrágot és télikabátot, örökgaranciás rúdlámpát hozzávaló többfunkciós töltővel, adó-vevő rádiót ami kompatibilis a Lyukóvölgy Vasgyár Polgárőr Egyesület rádiójával így még hatékonyabban tudjuk közösen ellátni a szolgálatokat. Ezúton is szeretnénk meg köszönni az önkormányzatnak és Dr. Zsiga Marcell képviselőnek a támogatását!    

 

 pk.

 

 

 ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► ► 

 

RAZZIA !!!!                                               dsc_0278.jpg


 Mikulás napi  körözési akciót tartottak a Miskolci Polgárőr Egyesületek és a Miskolci Rendőrkapitányság közreműködésével Borsodban. 

A Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület,a Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Győri kapu Polgárőr Egyesület mint egy 8 fővel vett részt a Miskolci Rendőrkapitányság által szervezett Mikulásnapi körözési akcióban.

Az eligazításon egy tucat csapat alkottak, majd a megadott címlista ellenőrzésére indultak. Sokszor filmbe illő jelenetek történtek. Ajtóberúgás( hiszen észlelhető volt hogy a lakásban otthon voltak), kerítésen  kapun való átmászás, Kutya hatástalanítása, sőt a legnagyobb tömegben való kiszúrás is része volt az akciónak.

A Mikulás akció kiterjedt egész Borsod megye területére. Összegezve a polgárőrrel támogatott csapatok 5 fő körözött személyt állítottak elő.

Ezzel az akcióval is elmondható szorosan működik együtt  a Miskolci Rendőrkapitányság illetve a Miskolcon működő polgárőr egyesületek.

 

 

Irány a Bodótető !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A közterület felügyelet ismét ellenőrzési akciót szervezett a társszervekkel a Bodótetőn. Közterület felügyelők, mezőőrök, rendőrök, ÉMÁSZ dolgozók és polgárőrök közösen láttak el szolgálatot ahol ellenőrizték Kőporos dűlőt a Dóczy József utcát és a Wass Albert utcát és a Bedegvölgy környékét. Az ellenőrzések kiterjedtek az esetleges áramlopások felderítésére, közterület felügyelők és mezőőrök ellenőrizték a szemétszállítási szerződéseket és eb oltási dokumentumokat és illegális szemétlerakatokat jegyezték fel. A rendőrök is ellenőrzéseket végeztek és igazoltatták a gyanús személyeket. A polgárőrök pedig biztosították az intézkedéseket. A közterület felügyelők és a mezőőrök tizenhárman az ÉMÁSZ munkatársai négyen a rendőrök hárman a polgárőrök hat fővel vettek részt az akcióban.    

pk.

 

Térkép

 

 

¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥¥

 

Mindenszentek.p1130032.jpg


Mindenszentek alkalmából ismét feladatuk volt a Győri Kapui Polgárőröknek. A rosszidő ellenére sokan látogatták a temetőket. A területünkön lévő Szent Anna temetőt sokan meglátogatták. Érkeztek autóval, tömegközlekedési járművel és gyalogosan. Csak kisebb fennakadások voltak, de azok hamar meg oldódtak. A polgárőröknek nem kellet intézkedni, de ennek ellenére a négynapos ünnep alatt fokozott ellenőrzéseket fognak végezni a temetőben és környékén.
p.k.  
 

 

• ►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►•

 

Ismét sajnálatos baleset a Győri Kapuban !          

             

 

p1130037.jpg

 

 

p1130034.jpg

 

 

 

Négy személyautó ütközött ma koradélután a Győri Kapuban, szerencsére személyi sérülés nem történt. Mindenszentek napján nagy a forgalom az egészváros területén. Habár a rendőrség, mentők, és katasztrófavédők folyamatosan figyelmeztetik az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek a csúszós utak és rossz látási viszonyok miatt, még mindig vannak akik nem figyelnek és ennek eredménye hogy négy autó összeütközött. Ezért a Győri Kapui Polgárőrség is kéri az autósokat, motorosakat hogy vezessenek fokozott figyelemmel. De természetesen a gyalogosokat is kérjük, hogy ők-is figyeljenek, mert a csúszós utak miatt az autók nehezebben tudnak megállni.  
 

►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►►

Ismét baleset a Győri Kapuban!

Egy terepjáró és egy személygépkocsi ütközött a Szent Anna tér és a Thököly úti villamosmegálló közt 10.29-én este. A személygépkocsi rásodródott a sínekre így a villamos forgalom is megbénult. A polgárőreink épen a Szent Anna temetőből tartottak a Győri Kapu felé mikor észlelték a balesetet. Mivel személyi sérülés nem történt azonnal elkezdték irányítani a forgalmat, mert hatalmas sor alakult ki. A megérkező rendőrök megkérték a polgárőröket hogy menjenek fel a Szent Anna térre és ott irányítsák a forgalmat a Tízeshonvéd és a Nagyváthy utca felé a helyszínelés ideje alatt


Térkép

 

 

p1130010.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

 

 


 

 

Kitüntetés,szórakozás, jókedv jellemezte a XIII. Megyei Polgárőr Napot. Szomszéd egyesületünk Elnökét Domokos József Attilát Dr. Túrós András az OPSZ Elnöke Bronz Polgárőr Érdemkereszt kitüntetésben részesítette és Győri Kapu polgárőrét Poráczki Tibort kíváló munkájáért tárgy jutalomban részesítette.

 

 

 

A jutalmak átvételét követően a Miskolci Polgárőr Egyesületek együttes bogrács főzésbe,illetve hússütésbe kezdtek. A Miskolc Lyukóvölgy - Vasgyár Polgárőr Egyesület, A Miskolc Győrik kapu Polgárőr Egyesület, és Miskolc Kistérségi felelős együtt felejthetetlen hangulatban töltötték el a 13. Mgyei Polgárőr napot.

 

 

 

 

Meglepődve tapasztalták polgárőreink,hogy a főzőverseny zsűrije is meglátogatta táborunkat.

Mint kiderült akaratlanul is részt vettünk a főzőversenyen, melyen nem nyertünk de sikerült le nyűgöznünk a zsűrit.A vadhús meghozta a hatását mely nem csak a polgárőrök étvágyát hozta meg.

 

 

 

 

Forrás:Miskolc Lyukóvölgy - Vasgyár Polgárőr Egyesület